Відділ історії музею «Дрогобиччина»

Цей двоповерховий будинок спорудили у 1894 році для Дрогобицької повітової ради. З грудня 1918 р. по травень 2019 р. тут засідала Українська національна рада повіту.

Сьогодні у цій будівлі знаходиться один із шести підрозділів музею «Дрогобиччина» – відділ історії та природи.

Експозиція відділу історії розміщена у будинку колишньої Дрогобицької повітової ради, спорудженого у 1894 році, який є пам’яткою архітектури місцевого значення. Це один із перших відділів музею, який відкрився для відвідувачів у травні 1940-го, як обласний історико-краєзнавчий музей. Музей висвітлює важливі події історії Дрогобицького краю, життя і побут мешканців від найдавніших часів до наших днів.

Також містить археологічні матеріали, середньовічні ужиткові речі, реманент народних промислів, ремісничі знаряддя праці, музичні інструменти, фотографії, документи, реліквії, речі, що пов’язані з соляним та нафтовим промислами.

У відділі історії в 1997 році створено першу та єдину у світі Меморіальну кімнату Андрія Мельника (1890-1964) – військового та політичного діяча, Полковника Армії УНР, ініціатора Світового Конгресу Українців, який навчався у Дрогобицькій гімназії.

Позаду цього відділу також розташований відділ природи.

Як знайти?

Адреса: вул. І. Франка, 32. 

Обов’язково відвідайте

Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича

Вілла Ільницького

Дрогобицька ратуша

Фотогалерея