Мурал "Твій простір"

Ідея і виконання – місцевої художниці Христини Соломчак.

Мурал створили впродовж волонтерського табору “Будуємо Україну разом” (5-19 травня 2019 року). Над його створенням працювали волонтери з усієї України та дрогобичани.

Ініціатива зі створення муралу належить ГО “Молодіжний простір Дрогобича”.

КОМПОЗИЦІЯ

У центрі – логотип “Молодіжного простору Дрогобича”, створений на основі туристичного логотипу міста, як частина процесу брендування міста.

Пташка – символ свободи, що є наріжним каменем у процесі саморозвитку та творчості кожної особистості, а також символ спілкування та співпраці.

Художниця надихалася й історією міста та відомими особистостями, які з нею пов’язані: Юрієм Дрогобичем, Іваном Франком, Бруно Шульцом.
Юрій Котермак (Юрій Дрогобич) – астролог та філософ, зробив великий вклад у дослідженням зоряного неба.
Іван Франко – видатний письменник, по собі залишив неймовірну кількість праць та книг з власної бібліотеки.
Бруно Шульц – відомий польський письменник та художник єврейського походження. Він є магнітом, що притягує до Дрогобича шанувальників його творчості з усіх куточків світу. Колись у цьому будинку він навчався. Репродукція однієї з його художніх робіт стала частиною цього стріт-арту.
“Молодіжний простір Дрогобича” у муралі постає як місце творчості, активності, навчання та розвитку, що є продовженням історії міста та праці людей, які тут жили та надихались!

Як знайти?

вул. Я. Осмомисла, 10

Обов’язково відвідайте

Нафтові бочки

Ангели-музиканти

Арт-стовпці